Ойланийн терза

  Дахаран къизалло хьийзавеш, гуо бина,               
  Заманан сихаллехь къуона ц1ий кхехкаш,               
  Жималлийн боца некъ ваьлча суо бина,               
  Лиела со воккхаллехь, некъ некъах боьхкуш.               
   
  Дахарехь сан даго диканиг лийхира,               
  Вуо-дика, ойланийн кисанца, луьттуш.               
  Делера  къомана иман ас дийхира,               
  Ойланца харцонна дуьхьала хуьттуш.               
   
  Дахарехь мел гинарг дуьстича гуонаха,               
  Ойланийн терзанца, коьртаниг къастош:               
  Диканиг карийра: - сайн къоман къонахий;               
  Вуониг дара: - боьхалла, к1иллуошан васташ!


Рецензии