Мiрило

   Чотири сотні ратних літ
Я свідок визволення Волі.
Тепер кажу собі: – Доволі,
Я плід відродження!
                                Я Світ.
У негодиИну не простУ,
Коли війна, розбій, руЇна:
Мене борОнить Україна
І я – на варті. На посту.

Є інша правда : рік у рік,
Мірило Істини – не дія.
Живий – не гарний
                          бойовик;
Герой він мертвий! :
                       це – Росія.

Це звИх!..
        Не рОзсуд і не суд:
ЖертОвність в Істині,
                       Із блУду...
Не до зізнАння,
                      не до сУду,
Коли і вІрування – блуд. 


Рецензии