Курык, балам, явыз куяннан..

Кого лучше встретить в лесу: доброго волка или жестокого зайца?
                Антоний Ходоровский

 
- Эни, эни, урманда кем яши?
- Бурелэр бар анда, куяннар...
- Кайсысыннан куркырга сон,, эйтче,
Буредэнме, эллэ куяннан?

- Буредэн, балам, куркыныч юк аннан:
Хож,ум итми юкка кешегэ...
Горур ул бик, ул бик ан,лы хайван:
Кешедэ акыл барын тошенэ.

Була шундый аерым очраклар:
Авыру бурелэр дэ булалар...
Бик котырган хэм кызганыч ж,аннар, 
Хэзер еш очрамыйлар алар.

Эгэр инде син исэпкэ алсан,
Ач булган вакытын буренен,,
Ике айдан гына, ашамаса,
Анын, ерткычлыгы куренер...

Куяннан син курык: анын, фигыле
Мэсэллэрдэ хэтта сойлэнгэн...
Куркаклыгын ул хыянэт итеп,
Ерткычланып  каплап ойрэнгэн.

Курка-курка, сатлык ж,анын учлап,
Ж,инаятькэ  бара куяннар:
Буре кебек ике ай ач торса,
Бар доньян,ны ашап куярлар....

Курык, балам, явыз куяннан...

21 январь, 2021 ел


Рецензии