Три мушкетери

Відомий всім старий роман,
Герой якого д’Артаньян,
Та Європейське те кіно,
Де всі завжди за одного.

Де мушкетери благородні
Усім коханні і сьогодні.
Чекала вдача тільки тих,
Хто був один завжди за всіх!

Тут -  кожного чекають мати
Та рідні батько, сестри й браття.
Хіба ж так можна зустрічати,
Камінням в голову жбурляти?

Невже ж тепер це все забули,
Христову пам’ять відвернули?
Мені,відверто, конче жаль
Неукраїнську цю мораль!

В Європі теж не зрозуміють,
Там так поводитись не вміють.
В культурі їх цього нема
З часів Шекспіра і Дюма.


20.02.2020


Рецензии