I пливе корабель

І пливе корабель...

По буремному морю без страху
У вітрила піймав жах і сумніви свого буття
Після шторму згубив майже всіх.
Неменучестю краху
Пригощає матросів із діжки веселий суддя

Він стоїть біля рештків штурвалу,
розбитого морем
Біла постать у мантії рваній, як привид бліда

"Пийте, хлопці за мене, за Смерть,
Помирати на волі-честь остання вам всім!"

І сміється. Солона вода
Ллеться кухлями щедрими там,
П'ють матроси і кажуть-

"Ще живі ми, і це головне, шановний суддя.
Хоч померли Надія й Любов, але Віра підкаже!"

...І пливе корабель собі далі по хвилях життя.


Рецензии