Звичайний свiт

Звичайний світ... Чого шукати в ньому
своїм образам страчених батьків?..
Ні він, ні ти не знали щастя дому...
І ти, і він плекали щастя з слів...

Звичайний світ... Ні добрий, ні сердитий.
Безжальний зранку, скигля уночі...
І він, і ти змогли життя прожити...
Ні ти, ні він не мав життя ключів...

Звичайний світ... Пасе собі теляток
на гекатомбу втраченим богам...
І він, і ти - минулого початок...
І ти, і він - майбутнього вігвам...

Звичайний світ... І лаятись не треба
на те, що хтось шукав, та не знайшов...
Ні він, ні ти не стали світлом неба...
Ні ти, ні він не вмерли за любов...


Рецензии