Посмiхаюсь долi

Моє вже літо відцвіло,
І листя осінь обірвала.
Кохання й горе - все було.
Душа і маялась, й страждала.

Я жовтий підіймаю лист
І вдячно посміхаюсь долі -
Це мій прощальний бенефіс
На стоптанному життє-полі.

Вдихну останніх днів тепло.
Зосталось суму зовсім трішки.
Чого жадалось - не збулось.
Лихого ж - набереться з лишком.

Зіграю вдячно роль свою
Без визнання та гонорару.
Життя безмежно я люблю -
Отруту п'ю цього нектару.

На повні груди ще вдихну
Земне повітря - насолоду
І в вічну зимоньку пірну -
В обійми Бога та природи...

(осінь 2020 - зима 2021)


Рецензии