Майнули лiта молодii...

         ***
Майнули літа молодії,
За обрій вже й сонце сіда,
Мов льон, снігом коси біліють,
Де ж ви, молодії літа?..
Настали знов ночі духм"яні,
На небі зірки голубі,
Буя світ і квітне у травні,
Сумні лише думи мої...
Душа ще раділа б охоче,
Співають пісні солов"ї,
Де ж карі незрадливі очі,
Де друзі мої молоді?..
Майнуло зеленеє літо,
Вже змовкли в лісах солов"ї,
Достигло у полечку жито,
Дні літа майнули мої...
Дощі сунуть хмари суворі,
Насупились осені дні,
Прихильно горнися до долі,
Майнули літа молоді...
Майнули літа молодії,
За обрій вже й сонце сіда,
Мов льон,снігом коси біліють,
Як жаль вас, найкращі літа...
Вже кличе й гусей синій вирій,
Не весело, сумно мені,
Майнули літа молодії,
Тумани густі вдалині...

         ***


Рецензии
Не сумуй, Іра, які наші роки...

Игорь Ярин   20.03.2021 11:52     Заявить о нарушении
Ми ще поборюкаємось.

Игорь Ярин   20.03.2021 11:54   Заявить о нарушении