Бу юлларны, дустым, син, а атыйм...

У.С.ка

Бу юлларны син,а атыйм, дустым,
Суз белэн дэ хэрчак эйтэмен.
Хормэтемнен, зур дэлиле булсын
Син,а шушы шигырь бэйлэмем.

Куптэн ж,аннар гел бер ботен инде:
Синен, бэхет - минем тазалык.
Шун,а  син,а атылган хэр сон,ге
Мин,а тия,  син,а казалып.

Ихтирамлы, ж,ылы, назлар тулы
Сузлэр сайлыйм син,а багышлап.
Бик куп еллар безнен, уртак булды
Омтылышлар, уйлар, сагышлар.

Тирэн тошенчэсен зыялыкнын,
Сине кургэч кенэ ан,ладым,
Вож,дан дигэн кешелек сыйфатын
Син,а кадэр таба  алмадым....

Ирлэргэ хас куркэм кыюлык та
Син,а гына хастыр, могаен...
"Бар да бер", дип торучылар хуплап
Сез дэ хаклы, шулай-шулаен...

Лэкин минем очен бэхет синдэ,
Синдэ таптым тугры кешемне,
«Дус» сузенен, нэрсэ икэнен дэ
Сине белгэч кенэ тошендем.

Кончел бэндэлэрне, аяк чалган,
Бик куп курдек уртак юлда без,
Лэкин андыйлардан курка торган
Яшебездэн хэзер узганбыз.

Суз суз инде, гуя чиста мэрж,эн,
Мин аларны син,а тезэмен.
Син сузгэ бик саран, лэкин белэм
Уйларыбыз бер дип сизэмен...

Син,а  мин бик ГАЗИЗ.... белэмен!!

17 январь, 2021 ел


Рецензии