Моя самота

2006

Успадкована власність – моя самота...
Покладу у кишені, немов у труну,
Всі свої сподівання і марні літа,
Й помандрую в далеку країну сумну...

Присмерк долі зазнаю і сяйво видінь,
Буду тихо вдивлятися в очі віків
І, можливо, збагну: де похований біль
Всіх ілюзій  моїх і несказаних слів...

Що я мушу зробити, щоб зглянувся світ –
Той, в якому мій розум себе загубив,
Де живе моя істина й кличе в політ -
У прозору безодню небачених снів...

Втрата пам'яті – може свобода лишень
Від чужих намагань передбачити час,
Від корисних порад, як тримати себе,
Щоб усе у житті було тільки гаразд!

Моя втеча від гаваней тихих – стрімка...
Моя вдача – шукати незнамо кого...
І нехай мою шхуну шторми розіпнуть –
Я блукаю в світах, де ховається Бог...


Рецензии