4 кротких вiрша

НЕ БАЖАНЕ і БАЖАНЕ

Не бажане завжди й усюди поруч,
А бажаного - знов не дочекатись...
                Кохати i кохатись -
                протилежнiсть ночi
                i дня...
i незалежнiсть змiсту вiд спокуси...
Сприйняти цiлiснiсть життя перед початком землетрусу -
                за мить -
збагнути: все стоїть рухливо
         i мовчазно кричить
         перед очима Великого i Неосяжного...

ТАНГО

Пристрасть i сутiнки палко й нестримно танцюють,
Вечiр смiється, дивлячись ранку у вiчi,
Звуки гiтари мiстом повiльно мандрують,
Десь у альтанi бавляться щастя i вiдчай...

ТИША І САМОТА

Тиша i самота...
Дехто не той...Дещо не так...
Бажане є передбачення...сни...
Кроки в снiгах - дивний привид весни...

ДЕНЬ

Останнi миттєвостi рахує занедбаний день...
До свiтанку - ще довга, занурена поглядом в себе
                невiчлива Вiчнiсть...
                Рiч у тiм,
що прогулянка леза по краєчку вен -
останнiх миттєвостей нездоланна циклiчнiсть...


Рецензии