На вiйнi

Ворог наш, злодІйське
                                 військо,
Пре на наш передній край.
Підступає близько-близько,
Хоч камінням відганяй…
Ми ж, не мусимо стріляти;
Хто ретУє – навтічкИ –
Убивати?.. В нього ж мати.
А, можливо, й діточки.
Налягає… Що ж –  не доля:
Підлягає під “ліквід”.
Для такого – обсяг поля –
Де він свій облИшить слід.
Воювати   можна   вічно.
На війні, людина – звір.
Я й кажу, категорично :
 – Я, за злагоду! За мир!


Рецензии