***

Весела мудрість у зими (вірші для дітей)

Уже розтанув сьогоднi вранцi снiг.
Дороги мокрi й чомусь сумнi.
Тротуари ще грають з нами
Бiлим кольором зими.
Рiка про бiлий снiг учора, уночi,
Лиш ледь почула.
I запитати хоче у зими:
-Де бiлий снiг?
Де снiжинок яскравий танок?
Де дiлась завiрюха з снiгом?

I я звертаюсь до зими:
-Зима, зима, яка ж ти капризуля нинi!
То сиплеш снiгом,
То крапати зiбралася дощем,
То холодом лякати хочеш.

Яка цiкава мудрiсть у зими:
Всi кольори природи
Веселим бiлим снiгом
Iнодi фарбувати мусить.


Рецензии