Серафим Великий!!

Святих Серафимів – встане чимало…
Батюшка Серафим з Сарова – один.
Справді великим – імен «Великий»
не стало:
На іноземних відбувся цей чин…


Що – Феодосій, так і Антоній :
                як – із загалом.
Не до лиця провінційність нам стала!!
Серафим Саровський – Великий?
                Тож так!
Руки на серце:
і Діва, і дивак-співак:
«Серафим Великий!» – зірка устала!!
В чин світла Великих – всім просіяла…


…Як хтось висить над прірвою – Руку
прийме, що спасіння нагору давала!
Мисль  самолюбця лиш – Велич
повік відкидала:
Божую волю,
Боже спасіння, Божу науку…
Серафим  – Великий:
ось що прийняти настало…


«Серафим  Великий! – кричу, –
а хто в нас вмістить?»
Лише Церква, – бо що
де великих вміщало?..

17.01.2006


Рецензии