Насторожила нiч вуха...

         ***
Насторожила ніч вуха,
Під вікном про всіх все слуха,
Скло дзижчить неначе муха,
Морозенко в вікна дмуха,
Видува тепло крізь рами,
Стрій, шеренги йдуть рядами...
Чай вирує, тепло в кухні,
Пиріжечки пишні, пухлі,
Молоко, сметана в кухлі,
Їж, пий в волю від душі...
Тепло, затишно та мило,
Сядь, всю ніч пиши вірші,
Пробуй риму, пробуй сили,
Пиріжками не гріши...
Хочеш - літо пригадай,
Степ,що квітами весь диха,
Ліс гойдає віти зтиха,
Славить птаха рідний край!..
Скаженіє літня спека,
Випромінює тепло,
В гай тікай від небезпеки,
Там знайди дубів шатро...
Виглядай, мов сірий зайчик,
З прохолодного кутка-
Чи траву в"яжи на пальчик,
Чи на смак скуштуй листка...
Чи впіймай в траві мурашку,
Хай поїсть з акацій кашки,
Бався з "сонечком" у квітах,
Відпусти злетіть до діток...
Босоніж мандруй у полі
У зелених пшеницях,
Порахуй яскраві зорі,
Віднайди чумацький шлях...
Серед всіх доріг з мільйону,
Де росли дітьми в степах,
Лиш єдина зніме втому,
Понесе вас на руках...
Очі хусткою в"яжи,
Взнаю стежку ту знайому,
Бо вона веде додому,
Що чекає нас завжди!..
Тиша, темно, ніч долуга,
Купа зошитів, вірші,
Ніч морозна в вікна дмуха,
Сіє снігом на дахи...

         ***


Рецензии
Ваши поэтические образные короткометражки, Ирина, вызывают бурю эмоций и воспоминаний детства и юности. Спасибо за чудесную лирику!
Валерий

Валерий Коваленко Коло   23.01.2021 13:54     Заявить о нарушении
Спасибо, Валера, за теплый отзыв на мои украинские стихи! Если они Вас чем-то тронули, значит, где-то мы родственные души, детство часто у всех нас похожее...
Самого наилучшего, пусть все будет хорошо! С уважением Ирина. Донецк.

Ирина Боговина   23.01.2021 14:28   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.