Ну, козак!

Ну, Михайле, козак Гаврилюк,
Я вітаю тебе і нагОду...
Ти у мене не вИприснеш з рук,
Бо я теж із козацького рОду.

Ми, залежно, окремі в Добі,
Та у Дусі – довІку ми вмісті.
Бог дав місце під Небом й тобі
І поставив на лОбному місці.

Прихопили ж тебе «коршакИ».
Роздягнули до нитки на стУжі
І від Бога – легкої руки –
Не були, навіть кОпи, байдужі.

Ось, мерзЕнно, наїжився мент.
Він на тебе позиркує косо.
Ну а ти, як який монумент,
Фігуруєш огОленим тОрсом.

Не зігнувся. Ти витримав тиск
І тобі,..
  (ти не прИйшлий пройдОха)
При живому – тобі – обеліск
Возвела на Майдані Епоха.   


Рецензии