Каният

Прошу простить меня, что пишу на ТАБАСАРАНСКОМ...
Стих посвящается одному архаичному Другу и по его просьбе:


  Я риш, я риш  жейрандиз  хуш Каният
  Микипан  убгурайи жандик пис аьзият...
  Ухти,ухти кабхь мюгьюббатдин  нур,
  Гележегдин аку йигъар даршуз  кур.


    Йигъканна-йишвкан макадап1ан ву аьрс,
    Фикрарна гьиссар мумкин шул гьа таьрс.
    Ирип яв к1ваъ  айи ккунивалин  азан,
    Ихь аьлакьйириин илипайиз к1ару кафан.


  Ахсрариз ухшрар кайиб гъабхьиш  бахт,
  Муштлугъназкьа гъурубзур саб дакьикьа вахт
  Ва гьялак дарап1иш к1ван дидарин дарс
  Геренди, яв йишв*ин мумкин шул жара кас

    Кт1убшвуз гъитиш жарарихьти к1ван гьевес,
    Валлагь гъубздар ялгъуз бедендиъ  нефес...,
    Ва бедбахтнаъ абхъиш дердар зигурайи к1ул,
    Гьяракатну, дидкан ктаур фикирсузвалин жакул....


Рецензии