Гъезел

Яш вегьейлани амукьда чун яз аял дидедин,
Ада негьдач,хьайитlан чун квадариз ял дидедин.

Балади кlвач эцигайнал чан эцигдайди я ам,
Эвледар бахтлу акун я багьа агьвал дидедин.

Дидеди чlугдай азиятдиз авач мас ,баладал-
Буш ракъурдайди ацlукьда чеб усал къал дидедин.

Лап дидед къадри течирдан кlвал аваданни жеда-
Де ша чlехи авур ам, жечни зарул гьал дидедин?!

Дидед гьуьрмет дехуьдайдаз югъ аквач,садни хьи вуч-
Агакьарда ада вичин гъилив ажал дидедин.

Хатур адан хайиди вич жеда пашман са юкъуз,
Рекьидалдини карагда адаз шел-хвал дидедин.

Жеда шивдал фу адан,яхдиз амукьда звериз ам,
Берекат жезни чlурайдаз къени тир кlвал дидедин.

Шагьларизни хьанач а хазна дидед буржи кlевиз-
Чаз амукьдай гъвечlи кар тек я са: хуьн чlал дидедин.
09.01.21г.


Рецензии