Гъезел

Мадни на закай хъелнава,вуч кар ятlа заз лагь,
Багьнадай акадриз икlа вун кlар я,тlа-заз лагь.
Накь чи арада затl хьаначир хьи,кефи хаз ви-
Авкъат къе чlурайди акур ахвар ятlа заз лагь.
Наз гуз кlанидаз чеб кlанарин чаз акунай,де
Жегьлемдин азаб гузва на заз-сар ятlа заз лагь.
Кьуд пад цуькеда,манияриз багъдава билбил,
Какахьнама зун:кьуьд яни,гатфар ятlа ,заз лагь.
Пашман хьана,шез вун тахьурай,геж жеда ахпа,
Нагъв яни хъуьхъвеллайди ви а,зар ятlа-заз лагь.
Ашкъид хел акьур рикl куда икl-гьич чидачир заз,
Севги ви гевилдиз са залан пар ятlа заз лагь.
Седмир на умуд гузни фагъир Намиказ икl,руш,
Агъяр паравай дуьняда нин яр ятlа заз лагь!..
*агъяр-соперник,не тюркизм))
05.01.21г.


Рецензии