За берега Борисфена

Щиро дякую за велику допомогу мого друга Влада С.

За творчу наснагу та натхнення щиро дякую Ар. Гр. Эскв.

Днiпро, скорботний Борисфен,
Побачив ти по власних берегах
Народiв, якi нинi тiльки тлiн,
Що зараз залишились увi cнах
Чи мріях серед нових поколінь

Скіфських, ти чередою мiзансцен,
Засвiдчив сумних рiтуалiв жах -
Жертовники Дiани,складенi з цеглин;
Мандрівників-сарматів нА конях
Та з Церков Православних передзвін.

Ти збору мита свідком був на млин
Варягів зi північних полонин,
Воїв суворих на зміїних кораблях;
Був також глядачем і тих хвилин
Коли козаки з Січі нА човнах..

..Сміялися гонитві навздогін,
Коли отаман кошовий твiй тихоплин
Уславив з юнаками, зi смiхом на губах,
Вертаючи додому, від тягарів глибин,
Свій бравий,  переможний шлях.

                Дніпро, суворий Борисфен
                Тиском своїм ти сточиш навіть цвях               
                Ти викрив лиходія нiби Демосфен
                Течеш на Пана-Часу швидких поїздах
                Сторiчча ти дивився на обiги змiн
               


Рецензии
http://uk.wikipedia.org/wiki/Кошовий_отаман
тобто отАман кошовИй та мiй наголос ГАРНИЙ

http://uk.wiktionary.org/wiki/юнак
юнакАми ! Мiй наголос гарний!
Росiйською було б "юнАками"

Алексей Иродиадов Гаулиш   30.01.2021 14:00     Заявить о нарушении