Чарiвне слово дякую

Багато є чарівних в мові слів,
І кожне з них усі повинні знати,
Вони красиво линуть, наче спів,
Й не забувати їх щораз казати.

Та серед них ще й ДЯКУЮ звучить,
І магія у ньому дуже сильна.
Без нього вся розмова аж гірчить,
А з ним вона і мила і прихильна.

Ми чуємо його ще з пелюшок,
Це слово вчила мама промовляти.
Воно нам посміхається з книжок,
Й його не маєм права забувати.

Але, на жаль, не завжди так бува,
І замість нього є слова образи,
А творить бо воно чомусь дива
Та й прикрашає мову, наче стрази.

Тому його у пам’яті носім,
І не ховаймо, наче у темницю,
Кажім його і Господу, й усім,
Квітчаймо ним розмовную криницю.

11.01.2021 р.


Рецензии