Осiнь

1 к.
Осінь – тиха безодня, осінь краплі дощу.
Я на тебе чекала сьогодні, я чекала тебе досхочу.
З неба в теплі долоні пада тиха печаль.
Я на тебе чекала сьогодні, знов не дочекалась, нажаль.

ПРИСПІВ
Осінь в тобі, осінь в мені. Яблука стиглі. Довгі дні.
Осінь в мені. Осінь в тобі. Золотом тане уві сні.

2 к.
Завтра квіти й дерева вивчать пісню нову.
Я до тебе, немов королева, йшла назустріч крізь біль та імлу.
Знала – будемо разом, осінь благословить.
Йшла до тебе дорогами часу. І на щастя – спинилася мить.

Вставка віршована

Просто осінь розчавлює щось усередині тебе.
Просто неба,
на розі вітрів запитання тебе оточили.
І спочити
трохи хочеться, й сили забракло на втечу
За лелечим
криком, вийти й собі на простори безмежжя.
Обережно! -
бо за гратами - воля, її осягнути можливо,
Тільки крила
не розкритися можуть, буде болісним в прірву падіння.
Втім, видіння
неосяжних польотів душі, що розкута й примарна 
Лине в хмари, 
так спокусливо, грається нашим бажанням,
Щоб востаннє
ми повірили в диво і стали невинні, як діти, 
І радіти
знов навчились, з нічого сміятися просто!
Зняти осінь
з хреста, не винити в депресії пору,
Очі в гору
піднімати назустріч дощу, вітру, снігу,
Немов книгу, 
прочитати себе у продовженні явищ природних...
Зустріч з Годо -
це абсурд... Але ми - це абстракція також.
Скільки вражень -
стільки нових мозаїк наш досвід отрима...
Крапка, кома,
і тире... і пояснення... слово-тлумачення... й тиша...
... Після-вірші...

ПРИСПІВ
Осінь в тобі, осінь в мені. Яблука стиглі. Довгі дні.
Осінь в мені. Осінь в тобі. Золотом тане уві сні.


К сожалению, данный ресурс не даёт возможности ставить прямую ссылку на песню, поэтому желающим послушать данное произведение в авторской вокально-музыкальной композиции, милости прошу:

опуститься вниз на странице,
найти ссылку ПЕСНИ-СТИХИ,
кликнуть по ней,
зайти на Youtube-канал
и в плейлисте "ПИШУ-СПІВАЮ УКРАЇНСЬКОЮ"
найти песню с названием "ОСІНЬ".

Приятного прослушивания, автор всегда рада отзывам.


Рецензии