Просити буду у свого Творця

Зима, зима, а снігу зовсім мало –
Деінде  покривало на землі,
Бо той, що випав, то його замало,
Нема де покататись дітворі.

Не буду більше зиму я просити,
Просити буду у свого Творця,
Щоб снігу дав, почув мою молитву,
Щоб до зими послав Свого гінця,

І їй наказ би дав, щоб потрусила
Сніжку свого, покрила б всі поля,
Щоб села і міста причепурила,
Була благословенная земля:

- О Господи, помилуй, прости людство,
Прости за непристойні нас діла,
Самі собі несемо самогубство,
Частіш душа холодною була!..

За всіх прошу, склонюся у молитві,
Здіймаю руки, голос подаю,
Моя Ти поміч у духовній битві,
То захисти земельку всю мою!

Утіха Ти моя і поміч, знаю,
Бо Ти Творець всього, що навкруги,
Молюсь зрання, прошу, Тебе благаю –
Зимі скажи, щоб слала нам сніги!
                10.01.2021.


Рецензии