ЧоРтОвЩiна

Не йму, як є, я віри чЕртям,
Бо домінує Білий Світ,
Де я живу своїм безсмертям,
Вже сім десятків з гаком літ.

На світі суща є країна
Та в ній, нажАль, багАто літ,
Як завелася чортовщІна:
Вона собоОю тьмАрить світ.

І я терплю її. Їй-богу! –
Було, на лихо чи біду,
Де чорт собі зламав би ногу
Там я іду собі. Іду-у-у...

А пОпри мене: черті… черті...   
Несамовито галаскІ;
Такі вони тупі та вперті –
До сказу, з мАнії, близькі.

Вони – ніщо!.. Взялися (?)...
                                      звідкись.
Подумать можуть, з хамількА,
Що я, собі дав похмилИтись:
Та, ні! Це, влАди – честь така.


Рецензии