Амадашка

Амадашка, дIа-хьа тувсаш,
Ший ловзорьгах ийна воал.
Хало хилча санна, сувсаш,
Кхестаю цо берий пхоал.

Хьал-Iо вод из цIагIа-гIолла,
Цкъаза шийца илли оал,
ТIаккха, волаш санна молла,
«Ламаз» де цун карагIдоал.

Халхавоал из, тоссалийя,
Маьже дика хьовзаеш,
Дерриг дегI а соттадийя,
Берригаша белабеш.

Говза ва из доллачунна,
Хьаькъалаца тайна ва,
Камаьрша ва дIалучунна,
ДIадехара тIера ва.

Ишта ва-кха, ше ма варра,
Амадашка-къонахилг;
Массанешта везаш вола –
Ханна зIамига кIаьнкилг.

25.03.2015.


Рецензии