Сляпая любоу

Горка плачу пад калiнай,
Хачу змыць сваю журбу.
Для сваёй дачкi i сына
Я наклiкала бяду.

Гадавада iх у шчасцi
Па лякалах па сваiх.
Зберагала ад напасцi,
Вырашала за траiх.

Не пазнала тады ў раннi,
Што закрыла iх у клець.
Што жыцця выпрабаваннi,
Сам павiнен кожны мець.

Мне б паслухаць iх рашэннi.
Падказаць дзе, што не так.
Я ж адразу, без сумнення –
За спiной жыццёвы шлях.

Свет мяняецца, як рэчка,
Не знайсцi былой вады.
Зразумець яго, дарэчы,
Не дазволiлi гады.

Адпусцiла iх сляпымi
На стыхiю, у прастор.
Я рукамi iм сваiмi
Засланiла шлях да зор.


Рецензии