Дочыкалась маты

Сына на колядкы

Ек поjіхав Баjім
Да до во тут кракшыj,
Оj, ек хваjно j дбаjно
Наколядував салк!

Ты v в jіх допытаjся,
Дэ хоть няка Якша.
А ны то шо в Янов
Крызь Обров іj дальшыj.

Ну, устав тут Янка
J каvэ свэjі ма3:
Эj, ты там, старая!
Буду v в тэбэ зарэ!

Ну, j тоj самыj Бэjбут
Jідэ вvэ v до тэльбы.
Сів на парохода
І паромом оп-па сь!

Это v дэсь шэ в Глынныj
Vдаты трэ вам міст ексь.
От мы j vдэм од тікыj
Ласкы j навыть сік шэ.

Позвоныв по справцы.
Да. Ну, прамо зразу.
Там vэ пЮть, мо, з ранку
Неку каву с чаём.

Так шо разыj з 10
Дзенькаj, діду, j дзенькаj
Вдруг да враз і вкемыш,
Ек добратысь к Пенску.

Е прамыj чы в нэмоч
Аv до лаборешок? –
Да. У час – і здесь ты
За мынюток 200.

Бо, бодаj, дікспетчер
Понімае всэ в вас.
Одмынылы v рэjсы
Всі давно у лес каксь.

І от на коледкы
Прэмо мамы тэчкы!
А ны хоч коб шофер
Вас закынув в Броды?

Шо, вапіці, моvе,
Станыш на дарозе?
Інвалід vэ кроткыj,
Ек і всі рыловскы.

Ну, j вырнувся в точку,
Скіль і сів наш Коця.
Бо куды шэ гонься,
Ек вжэ j в пузьку смокчэ.

Хаj вvэ там старая
Порошкы клыкае.
Там бо j скора ходыть
Гэтак во навкола.


Рецензии
Васыль, с наступившим Новым годом, пейте "каву с чаём" и радуйте всех стихами.

Валентина Алент   21.01.2021 20:55     Заявить о нарушении
спасібко трудягам.
хай будэ й вам мятка.

Васыль Брыль-Кобзар   21.01.2021 23:01   Заявить о нарушении