Щастя б мен не образити...

*   *   *


                Матері Рожденого,
                сповитого і в бідних яслах ложеного,
                з любов’ю присвячується


Щастя б мені
не образити й муху
щастя що
всі погойдуватимуться
бо отримуватимуть
щасливі розташування духу


Щастя що математики
чекатимуть під дверима
разом — прорахувати й дорахувати
а чи вдасться отримати?
Щастя б — роздмухати!
дух розколихувать
щоб полетіли
на крилах духу


Щастя! Господи! — від гостроти
сердечного слуху
погойдуються —
це отримати
до Тебе польоти
духу


Розібрали мене
роздягнули
доєднати
до нищого
що сили небеснії
відстебнули
від райського —
окрилити чулих!


Це вже і не кумранського
не змахи минулих
мене голого над
Європою —
щастя Твоє забули
і так надягнулись!


я — обібране серце
та що я вибраний?
Господи, де я так
чую Тебе
(що Ти щасливе є Серце)
цим обібраним серцем?
прямо й притреться ж?


точна струминочка щастя —
красна ягідка
в лісі Твоєму
якби хто побачив
Сонце
чи був би
в щасті своєму?


тонке щастя
ясел Віфлеєму!!

05.01.2021


Рецензии