Алишер Навои на украинском языке

АЛІШЕР НАВОЇ

Алішер Навої! М'яким пухом Земля...
Доброту мудрих слів бачить світла в нас пам'ять.
Поліглотів, наук поетична сім'я.
Меценат для творців в забуття вік не кане.

Алішер Навої псевдонімом дзвенить.
Мелодійний гра сенс золотою струною.
Задум, крила! Дивись, як чарує зеніт
через поклики хмар, що летять стороною!

Алішер Навої. Дідуся-тезки сон.
Вічно в Ханаці він потаємно таджицькій.
Лео я, неба син, німцям то – Гімельзон.
Туркестанський самум на погон наложився.

Алішер Навої! Весь Союз залучу.
Рідні ми, Самарканд! Провидіння звершило.
Облетів цілий світ. В музикальність злечу,
щоб місцевим всміхнувсь милий згадкою Шиллер.


Рецензии