Сонета 91

Вільям Шекспір
 
Пишається ім'ям вельможне панство.
Для когось важливішим є богатство.
Хтось спритністю похвалиться, красою,
Конем чи яструбом, чи пряжкою новою.

В житті свою утіху кожен має,
Лише її найкращою вважає.
Та все зазначене не так до сердця лине.
Для мене головне лише єдине:

Любов для мене вища за визнання,
Сильніша за жагу до полювання,
За всі скарби я значно більше маю,
Коли твоє кохання відчуваю.

Якщо розлюбиш ти якоїсь миті,
Я стану найнещаснішим на світі.


Рецензии