Вибирай

Рік минає, рік приходить,
Що між ними - тільки мить;
Так життя наше проходить,
Ніби пар... І відлетить.

Так душа колись покине
Тіло тлінне, що помре,
Тільки ось куди полине,
Що з собою забере?

Може радість, святість, віру,
Милосердя, доброту,
Чисту совість і довіру,
Любов Божую Святу.

То теплом вона зігріта,
Вмить полине в небеса,
Де в Раю буде зустріта,
Там, де Божая краса,

Серед вірних знайде місце,
Буде вічно з Богом жить,
Бо до смерті своє серце
Встигла Господу відкрить...

В кого ж в серці була туга,
І ненависть до людей,
Заздрість з користю до друга
Слів недобрих і речей,

Які Богу не приємні,
І проступки були злі,
Повні задумок таємних,
Для наживи на землі.

Якщо холодом, злобою
Була сповнена душа,
Тягарем біди, журбою,
Що піднятись заважа.

Тож гріхи потягнуть в прірву,
Де вогонь, сірчаний дим,
По заслугах буде вміру
Покарання там тяжким.

Вічні муки і страждання,
Плач, і скрегіт там зубів,
І немає оправдання,
Бо ти сам так захотів.

Тож поки душа ще в тілі,
І є вибір, - зупинись,
Перевір свої всі цілі,
Куди підеш - подивись.

Бог дає сьогодні вибір:
Дві дороги: в ад і в Рай;
Чи ти з Богом, чи без Бога? -
Сам вирішуй, вибирай!..

     01.01.2021р.


Рецензии