Маме. По киргизски...

Мен энесинин к;з;н унутуп...
Сухов Павел
2011-ж.

Мен энесинин к;з;н унутуп ,
Кутмандуу так акыл жакын бырыш .
Сиздерге чы; ден-соолук, бакыт-таалай каалайм ,
Бешинчи жыл к;т;п ;м;р кайталануу с;р;т .

Риа Новосибирск-Германиядагы шаар. ,
;;п, акырын кучактап .
Арыктап бугур мезгили келип чыгат. ,
Сен бактылуу боло албадым кантейин, Сен ;з;;д; сезсе; болду бактылуу.

Кормят Мама , кормят дорогая ,
Сен семиз с;йк;нч;кт;; к;р;п келет ?
Жеп, эт, табит азап эмес .
Тойгузган ? ! ? Сен мойнунан алайын дилгир !

Баары жакшы болот , деп , тартипте ,
Мен чын эле эмес, ;ск;н каалоо жаакка болот .
Жешет, жакшы жана сыйкырчы бар ,
Обжираться к;н; б;тк;л зааранын .

Ж;н гана мен т;ш;н; баштайт ,
Бир гана Мамина кам жан башына греет !
Карылык денени тандай аласыз ,
Турмуш чо;, эстутум - эмес посмеетает …

Апам билет качан жана канча ,
Эмне ;ч;н , эмне ;ч;н, кантип, ким жана ким тарабынан жана кайда .
Жуугула, тамак-аш, солька ;ч;н сатып алуу,
Блинчики испечь Ош кастрюлю .

Жа;ы чочконун эти менен шорповар ,
Азыктандыруу жана кейтеринг-Кыргызстан
Бул жерде ун, йогурт – даяр беляшинки !
Ал эми ;йд; бышкан энесинин буту !!!!!

Кичинекей кезден баштап алманы эстейм – кандилка ,
Биз жемиш деп керемет берди.
Сары-кызыл, алча чалкан ,
Алмурутту к;б;кч;л;р; кантип ! Сен - ооба !

Шамдагайлыкты, тездикти , чыдамкайлыкты ;н;кт;р;т. ,
Тагыраак айтканда, ошол эле сулуу - биздикиндей .
Кел сырдашалы , кел сырдашалы, Кошулсун биздин к;н;б;з.
Улуу, стройна, бирок Кыргыз Республикасы эмес .

Бала, баары даамдуу жана таттуу болду ,
Жана к;лг;н токочтор менен алма б;л; ,
Апам бизге бир тууганы менен с;зм;, жакшы - тайманбастык !
Сладко-даамдуу-ысык ! Ооба-а-а , болгон иш !

Эмне ;ч;н биздин байлыкты чет ;лк;л;к шылуундардан турган ке;еш каалагандай кодонушу керек?
Сен, апам, кабатыр болбо-бардык Кезек келет .
Ал эми убакыт жан менен мамиле жана насыя берет .
Алдыда эмне болорун жана качан билбейм .




Кайсы убакыт сапты кайрадан окуп ,
Жана ;з; да, анткени коркунучтуу Бактылуу .
Сен апам Павлик болуп саналат, туура, бирок ...
Мектепке чейинки билдир;;л;рд; алып келбейт !!!
... ;к;н;чт;; .


2011-жыл

Моей Маме Елена Ивановнага


Рецензии