Новий р к-1

В новорічне свято люди
Прагнуть змін та чародійства -
Що на ранок - хтось розбудить
І нове почнеться дійство.

Зникнуть, наче груз, проблеми,
Розлетяться, як салют.
Родичі, немов в Едемі -
В пух і прах ся розійдуть.

Зникнуть думи, що у лобі
Продирявили наскрізь
Череп моцний, круторогий,
Й закрутились замість кіс.

Стреться память, наче флешка,
З гігабайтами плакатів.
І на світ, немов уперше -
Глянуть очі немовляти.

Хтось сторонній увірветься,
І закрутить, наче вихор.
Обійме самотнє серце,
Відведе нещастя й лихо.

Хтось протягне свою руку -
Й витягне, немов із ями.
Хтось, кого не осягнути -
Таємничий і уявний.

Всі веселі, святу раді,
Нерозважні, безтурботні,
Як один, ждуть на мільярди -
Невідомої істоти.

Всі усміхнені й успішні -
Мов тасовані прокляттям -
Видивляються між інших,
Хто б украв у розпал свята.

Мо, в розкрученій рулетці
Пощастить зірвати приз.
І ковтнувши по таблетці -
Залетіти в Парадіз.


Рецензии