За свечку кому

     Мошна МощнА,
        Коль
     ПаствА Густа!
        Коль
     Кусок Долой,
        То
     Беда с Мошной!

        Не досчитать
     Куска Немалого -
        Хоть Пой,
     Хоть Вой,
        Хоть Кличь
     Лукавого!

        И можно без Предела
     Гнусавить ли,
        Гундосить -
    "Огромно и Стозевно",
        Вестимо -
    Ветер носит!


Рецензии