Смак дитинства

Нема хурделиці й снігів,
В нас знову задощило.
Тепер не взути ковзанів,
Не вкрило все білило.

Ми казки хочемо й зими,
А й не болота взимку.
Згадати, як були дітьми,
Й чекали на ялинку.

Чи то зима від нас втекла,
Чи може щось змінилось…
Нема в заметах і села,
Таке, хіба що, снилось.

Мороз в повітрі не тріщить,
Сніжинки не кружляють,
Під льодом річенька не спить,
Ставки не замерзають.

Не видно на снігу слідів,
Стежки не розчищають.
Нема роботи для вітрів –
Без снігу знов гуляють.

А так всім хочеться зими,
У казці потонути,
Проїхатись в селі саньми,
Дитинства смак відчути.

28.12.2020 р.


Рецензии