Посiвна

Трактори гудуть у полі -
Посівна настала.
Сало сАлиться в стодОлі,
Буде й хліб до сала.
Сіялки у трійці зчепу,
ГАнити не стану.
Є такі, що ще від НEПу –
ПогОдками лану.
От, дощу ще б до посІву:
Рівного, рясного,
Посереднього, не зливу,
Теплого, живого…
І якщо нам душу крає
Ця пересторога,
Ми дощу, коли немає,
Просимо у Бога.
Ось і хмара з-понад гаю,
Лізе в небо дИбом.
Буде дощ. Тепер я знаю :    
Будемо із хлібом.


Рецензии