Сугубные линии

СУГУБНІ ЛІНІЇ

…і дощі пролились над покровом.

Скільки ліній із точок виросло,
хрещато розклавшися в мости?
Ти – як сни.
А Я – їх, так точно більш-менш зрахував.
Оцими мостами хрещатими гуляв,
по відстаням протяжністю в Тартари:
зустрічі не з тими, не там, не за тим;
твій дим, як давні океани –
збирається в пари;,
здіймається
за новими властивостями в імені

Це наш секрет: як сила й як загадка, як знання.
Знання, загадка, сила – належне трактування для «чому»:
із точок скільки ліній виросли,
хрещато розставилися,
поклалися в мости,
зворотні сни…
Зірки! О, Зірки!..
Іще не для них не час
Покрови не зведені, розібрані мостові…
Ті самі, що хрещаті – вони зайняті.

Зірки летять і прилетять.
Мій руйнівник, мій Оберіг і Всесвіту Всіє
Привітливо прийме твій аромат,
як з миром супостат,
і не умре.
Наступного разу, десь в планерці
Шаман і Дурень рахуватимуть до кінця,
кінця атомного розширення.
Народиться нова вода.
Андрогенна.

2020-12-25

каталізатор віршу. Звісно зі своїми домислами та асоціаціями
https://www.youtube.com/watch?v=m_S0qCeA-pc


Рецензии