Розумiю, що втома - iснуe, без втоми - нiяк

Розумію, що втома – існує, без втоми – ніяк:
навіть Той, хто страждав, – утомився на тому хресті.
А утома твоя – це найперша з жіночих ознак,
що не можеш без мене у людній міській самоті.

Усвідомлюю: скільки людей – стільки в світі страждань.
Усвідомлюю: скільки людей – стільки в світі утом.
Розумію: страждання зростають з кохань і бажань.
Але кожен – хоч крок – та повинен пройти із хрестом.

Розумію, що навіть і крок під хрестом – теж болить.
Усвідомлюю: важко самотність утоми нести.
Та утома, коли ти без мене, – до зустрічі мить.
Не страждай – нам залишились теплі і добрі хрести...


Рецензии