На вишнях сн1г, немов холодний цв1т

На вишнях сніг, немов холодний цвіт,
Із сірого став сніжно-білим світ.
Зима селом у білій щубі йде.
А віхола мете, мете, мете…
Вдягли хатинки хустки на дахи,
І на раменах у дерев сніги.
Все чисте, аж святкове і земля
У білих пелюшках, мов немовля.
Ще вчора небо від дощів брудне,
А нині все засніжене, ясне.
Неначе з неба лебединий пух
Все обліпив, все вистелив навкруг.
Малий синочок тягне саночки,
Аби на них кататися з гори.
А віхола все тулиться до ніг,
Лягає всюди білий перший сніг…


Рецензии