згадка

і нічого іншого, крім пустелі,
і холодні стають по ночам постелі,
де тривоги кубляться - ті зміючки,
їм під серцем затишно, звично, зручно

ти зумій здолать і тугу і скруту,
оберіг плети - мак, ромашку, руту,
зрозумій, любисток - відцвіта і в'яне,
де було дівчисько - підростає панна

де удвох гуляли - бур'яни з півросту,
місяць глянув в воду - і упав із мосту,
потонув, а зорі - надвечі'р завмерли,
загубились в во'дах, як у мушлях перли

а на згадку - перстень- та нехай тьмяніє,
над бровами зморшки, під очима - тіні,
доля твоя доля - надломилась скиба,
де ви зустрічались - виростає липа

навесні квітує - а на осінь - жовкне,
у маю зелена, засихає в жовтні,
прощавай же милий - не на вік - на вічність,
засинає місяць, запалає свічка


Рецензии