Кеттин неге

Сагынычтын денизинде чоктум жаным,
Мумиядай соолуп барам калбай каным.
Эртеден кеч эрмек болду улам-улам,
Элесинди суроттордон караганым.

Кеттин неге чыдап турбай толгон айым,
Татпай калган бул дуйнодо асем балым.
Тируу олуп жатам нурум билесинби,
Баш которуп аш ичууго жетпей алым

Ыр жазчумун туготуп коздун майын,
Билдин бекен сага гана арналганын.
Бычак эмес лом сайылган журогумду,
Орттоп барат сен от койгон улуу жалын


Рецензии