Новы Год па- беларуску

   

Зашмаравала шэранню шары,
Абшары ды абшэрпаныя дахі.
І тратуарнай пліткі пульхіры
Надуліся, як цыцкі ў сабакі.

Склізота раздзірае на  хаду.
Шмаруеш нос крысою рукавіцы
І думаеш: на трасцу, ці бяду
Зіма , нарэшце, мусіла з’явіцца !

Шмаруюць дым у неба каміны.
На вуліцах Паўночнага - пацёмкі.
Калдыбіны амаль што не відны.
Ды ад марозу ледзянеюць бромкі.

А хутка  ўсё запаліцца вакол
Агнямі навагодняга прадвесця,
І заіграюць шыбіны вакон:
Ілюмінацыі святлом расквецяць.

Ідзі, давай, прахожы, не грашы
На нашых вуліц склізкую патруску,
Бо будзе хораша, святочна на душы
Гуляць тут Новы Год па-беларуску!


Рецензии