Жива нива

Покладіть руки долі новій на коліна! —
Тій, що Батько із неба подав.
І чи вірна душа, і чи неповинна —
Це докаже могутня красива гряда!!


Скільки крил, розчумний,
в загорожі розквасив!
Лай, і край, і, нарешті, збирай!
На гряді,
             де скінчаться вже мислимі
                в світі прикраси —
Чую, точно, приціливсь святий Миколай!..


О! пішло!
ех, ривком бере хвиля безгрішних!
тобто — я без грошей многий день, і не-хай…
легших викине
вгору удача потішна, —
точно зважить усіх Миколай…


Слів із неба й з Гори
весь набрався:
що слова для самого ривка!!
ваш любий президент тут би вс…я —
якби раптом вхопила вогненна така…


Покладіть руки долі моїй на коліна!! —
Тій, що Батько від Неба подав.
І ідіте, щоб світ більш не бачив
підмінених! —
Миколай ще не всім показав,
і не все показав…

2001


Рецензии