Обкладинка

Письменницькі бува інтриги, -      
я читачам віддав вірша й роман,
та під обкладинкою - маска книги
з печаткою і підписом "спецхран"!               

Обкладинка – труни, мов кришка.
Всі марні задуми,  усі мої труди:
Народжує мій мізок власну книжку,
але обгортка забере назад плоди.

В коморі власній, мов, каліка,
письмака древній, - може, божий дар? -               
залишаться лежати вже навіки, -
моїх сторінок сумовитий шар.

Хробак книжковий, автентичний,
я б розповів усе, як на духу,
та мій партнер, черв'як могильний,
моє признання перетворить у труху.

Чи схвалено, чи ні, прочитано, абощо,
піде у небуття абстрактний мій проект:
пом’яті вмруть, задавлені надгробком,
листки стократні - прес-пап'є.               


Рецензии