До хотинського вандала

Як вам, люди, така картина?
З'явилася в місті скотина,
Прийшло і зрізало ялину.
Потішив жінку і дитину?

Напевно їм ти так сказав,
Що на базарі ії придбав,
Що своє свято врятував,
За неї багато грошей дав.

Наступний рік для тебе буде
Завжди з негараздами всюди,
Проклянуть тебе всі люди
І не підеш ти вже нікуди.

Тобі б ноги порубати,
Щоб не дойшли вони до хати.
Ні не буде у тебе свята,
А те, що вкрав, то і будеш мати.

Будуть усі тебе судити,
Сусіди будуть не любити,
А щоб ти знав, як далі жити,
То будеш цілий ліс садити.

                16.12.2020.


Рецензии