Наснага

               Краєзнавцю, автору книги
              історіографічного змісту:
               "КРАМАТОРСКАЯ БЫЛЬ"
               В. Ф, Коцаренку.
Не просто,
             в супротивній кривизні,
Націлено, в улад-непомилково,
Проникнути в папери мовчазні
І вже сказати вивірене слово.
Отак, як тілу в спеку ківш води,
Навкіс йому і … прямо
В собі
                  звести порізнені труди   
В одну різноголосу амальгаму;
Опрацювати... Запросто – на Ти,
Зі слів зіткати в’язь непогрішиму
Буденно, просто,
                          зважено-не-мимо,
Своєї домагаючись мети.
Тоді, твою «Бувальщину міську»,         
Труди твої,нехай смакують люди.      
І вже – тебе історія осудить
За всю, в тобі,
                  наснаженість людську.


Рецензии