Эмили Дикинсон 1203 The Past is such a curious Cre

       1203
Прошлое так любопытно–
Встретишь, бросишь взор,
Увлечёт, и вдруг припомнит
Давний твой позор.
Ты пред нею безоружна,
Мимо пусть идёт –
Хоть ржав снаряд давнишний, –
В сердце попадёт.

1203
The Past is such a curious Creature
To look her in the Face
A Transport may receipt us
Or a Disgrace —

Unarmed if any meet her
I charge him fly
Her faded Ammunition
Might yet reply.


Рецензии