В неб1 т1сно л1такам 1 лелекам...

В небі тісно літакам і лелекам,
На землі тісно людям і панству.
І птахи, і люди далеко
Утікають на пошуки щастя.
Україно моя, безталанна!
Не ходить по землі, не бродити:
Огорожі, сторожа, собаки –
Все закуплено, все закрито.
Кожне дерево, кожна билина,
Річка, море, маленький ставочок –
Все для панства, а просто людині
Хоч зійди за край світ, поза очі.
Закупили і небо, і хмари,
І Дніпра сиві кручі забрали,
І Кобзар наш, залившись сльозами,
Тішить погляд новими панами.
Не корися, моя Україно,
Знаю, зможеш в сльозах і у муках
Народити славетного сина –
Або Гонту, або Кармелюка!
Народити собі і народу
Оборонця від золота й пихи,
Що поверне тобі і людям
Ясні зорі і води тихі!


Рецензии