A priori

                Anatoliy Volkov 58
Achchiq ichimlik tomoqni kuydiradi
qalbda erigan barcha achchiqlanishlar.
Qayiqni boshqarish uchun kuch yo'q
allaqachon hushsiz holda o'sha qirg'oqlarga.

Siz qo'llaringizga romashka tutib kulib qo'ydingiz,
u hayron bo'lganidan xijolat bo'lib, bargni yirtib tashladi.
Tush qoqildi, hayot sog'indi
sening g'arbga borishing sharqda meniki ..
               
Tushingizda necha marta qaytib keldingiz
qo'llarimni mahkam ushlab, sizni quchoqladim.
Sen mehr bilan o'pding va erkalading
va shu zahotiyoq umidsizlikdan ko'z yoshlarim bilan hushyor tortdim.

Sevgi va xotira, hamma narsa abadiy bog'liqdir
hayotning asosi, apriori ularni qanday qilib lehimlagan bo'lsa.
Baxtingizni yo'qotmang, mehribon inson,
hayot bu bir lahza, siz uni boshidan boshlamaysiz.

P.S. a priori - so'zma-so'z "oldingi") - tajribadan oldin va undan mustaqil ravishda olingan bilim (apriori, apriori bilim), ya'ni oldindan ma'lum bo'lganidek, bilim. Ushbu falsafiy atama Kant tufayli bilim va mantiq nazariyasida muhim ahamiyat kasb etdi.


Рецензии