Тiнi забутих предкiв 2020

Вулиця холодна.
Вулиця спустіла.
Йдуть по ній суспільством
два забутих тіла.
Ніби то й не люди –
непотрібні речі.
Ще й на них сяйнуло
світло не до речі...

Жебрали небоги
день ціленький марно,
поки не стемніло
й не вчинилось хмарно.
Геть у середмісті –
та дарма волали.
У сльозах у темінь
гірко почвалали
два змарнілих тіла
шляхом у нікуди.
З влади їх до краю
довели паскуди.
Все що залишилось –
угол домовина.
…Світ – як їх не стане –
обмине новина…

Грудень 2020
Мукачево


Рецензии